ПАНЕЛЬНІ СИСТЕМИ МІКРОКЛІМАТУ

english
українська
русский

Системи поверхневого опалення/охолодження

Панелі, що випромінюють (або, навпаки, поглинають) тепло, які встановлюються в стелі, є інноваційним рішенням для поверхневого опалення та охолодження, що забезпечують максимальний комфорт.

Одна з суттєвих відмінностей системи поверхневого опалення та охолодження від інших аналогічних – ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ. Система призначена для роботи з низькотемпературним теплоносієм. Наприклад, в режимі опалення, температура води, що подається в систему – від +40 до +50оС. Це робить систему ідеальним рішенням у випадку використання відновлюваних джерел енергії, таких, як сонячні колектори та теплові насоси.

Переваги панельних систем мікроклімату (ПСМ):

— Відсутність циркуляції пилу; здорове середовище;
— Опалення та охолодження від однієї системи;
— Економія енергії і експлуатаційних витрат;
— Свобода дизайну приміщення, відсутність опалювальних приладів;
— Швидка реакція на керування системою (нагрівання та охолодження);
— Забезпечує комфортні температурні умови в приміщенні.

Завдяки своїй модульній конструкції, панельна система мікроклімату ідеально підходить як для нового будівництва, так і реконструкції будинків.

Існують два основні різновиди виконання ПСМ:

  • ТЕРМОПАНЕЛІ: готові панелі з інтегрованими трубами, що призначені для встановлення на стелі або на стіні.
  • ТЕРМАЛЬНІ ПЕРЕКРИТТЯ: технологія монтажу труб в бетонній підлозі та в перекриттях будівлі, на етапі будівництва

Променеве опалення та охолодження

Попит на енергоефективні технології опалення та охолодження будинків зростає: будівлі тепер повинні відповідати суворим екологічним критеріям, а також, зростаючим вимогам до енергозбереження. Це стосується в однаковій мірі як нових будинків, так і реконструкції старих. До того ж ПСМ — це одна система, що вирішує задачі обігрівання та охолодження, а тому стає набагато ефективнішою, ніж традиційні системи опалення та кондиціонування повітря.

Панелі, вмонтовані у стелю, є найефективнішим рішенням для охолодження приміщення: потужним і комфортним. Але така система, також, здатна і нагрівати приміщення у міжсезоння. Навіть в зимовий період можна забезпечити опалення від стелі, якщо тепловитрати даного приміщення низькі, тобто, будівля має відмінну термоізоляцію.

панельні системи мікроклімату

Зрозуміло, що можливості стелі, стін та підлоги для опалення та охолодження, значно відрізняються. Це ілюструє наступна таблиця (розраховано для кімнатної температури +20оС при опаленні та +26оС при охолодженні):

Передача тепла випроміненням

Будь-яка система поверхневого (підлогового, стінового) опалення здійснює ПРОМЕНЕВИЙ принцип теплопередачі, він більш ефективний, ніж у традиційних систем (конвективний): відбувається нагрівання або охолодження тільки окремих поверхонь, а не всього об’єму повітря в кімнаті. Випромінення взаємодіє з людьми та об’єктами у приміщенні. Дію випромінення можна порівняти з ударами м’ячиків з пінґ-понґу. При зіткненні з об’єктом вони викликають реакцію: або віддають тепло (при опаленні), або поглинають його (при охолодженні).
До речі, променевий теплообмін старий, як Світ: Сонце дарує нам своє тепло, передаючи його саме у такий спосіб.

Відмінне рішення для мікроклімату

Панельна система мікроклімату може бути використана в будь-якій будівлі, від квартир або офісних приміщень на першому поверсі, до будинків престарілих чи лікарень. Є дві умови доцільності використання ПСМ:

  • Низькі тепловитрати (тепло надходження) приміщення. Тобто, приміщення має мати відмінну термоізоляцію;
  • Наявність в інтер’єрі місця для розміщення гріючих/охолоджуючих поверхонь. На стелі (для охолодження), на стінах, на підлозі (для опалення) потрібно передбачити максимум вільної площі для поверхонь ПСМ.

Термальні перекриття

термальні перекриття (Betonkerntemperierung)

Термальні перекриття – це трубна система, що інтегрована у перекриття будівлі на стадії будівництва. Призначена для повного рішення для комфортного опалення та охолодження. Кондиціонери, радіатори та додаткові контури підлогового опалення стають не потрібними, якщо питомі тепловитрати та теплонадходження будівлі (Вт/м2) відповідають сучасним нормам, тобто, невеликі.

Протягом 45 хвилин від команди регулятора, у приміщеннях встановлюються заданий температурний режим. Це досить швидка реакція на регулювання для такого інерційного теплообмінника, як термальне перекриття.

У порівнянні з іншими системами, такий спосіб опалення та охолодження споживає значно менше енергії, та скорочує експлуатаційні витрати.

Термопанелі

панеельні системи мікроклімату

Термопанелі дарують свободу дизайну інтер’єру.

Стеля з термопанелями може бути покрита практично будь-яким матеріалом. Це можуть бути стельові панелі з гіпсу, різних візерунків та кольорів, з або без з’єднувачів. Крім того, все більшої популярності набувають металеві панелі. Деякі європейські виробники, навіть, можуть запропонувати для шпиталів та будинків престарілих спеціальні рішення, з антибактеріальним покриттям.

Для інсталяції панельних систем мікроклімату використовуються наступні компоненти:

— розподільчі колектори;
— сервоприводи для регулюючої та запірної арматури;
— багатошарові труби з антидифузійним покриттям;
— контролери для оптимального управління системою;
— цифрові термостати та регулятори вологості;
— датчики вологості.

manifold

die komponentenПП «Акватерм» пропонує послуги з управління проектами: розробку проектної документації, координацію спільної роботи субпідрядників та інсталяційні роботи.
Просимо звертатись з питань впровадження ПСМ:
ПП «Акватерм», м.Київ
Т/Ф: (044) 536-13-51, (044) 255-16-99

project supervising