Системи променевого опалення компанії REHAU

rehau    Системи променевого опалення  компанії REHAU являються сучасною альтернативою традиційним системам опалення. Передача теплоти в таких системах відбувається не лише за рахунок конвекції, а і за рахунок випромінювання. В якості теплоносія в таких системах використовується вода, яка має значно нижчу температуру, ніж в традиційних систем опалення.
Найбільшого розповсюдження на теренах нашої країни здобули підлогові системи опалення. Дані системи є дуже комфортними, енергозберігаючими та мають естетичний вигляд.
rehau
Комфортабельність системи підлогового опалення полягає в тому, що тепло розповсюджується рівномірно, по всій поверхні підлоги, забезпечуючи однакові температурні умови в різних кутках кімнати, тим самим запобігаючи утворенню холодних зон. Завдяки цьому, систему підлогового опалення зручно використовувати у великих приміщеннях, які мають значну площу. Також, досягається сприятливе розподілення температури по висоті приміщення (забезпечення більш високих температур на рівні ніг та поступове її зниження на рівні голови).  Разом з тим, завдяки низькій температурі на поверхні підлоги (22-26?С) обмежена циркуляція повітря, що впливає на зменшення кількості пилу у повітрі.
low energy
Збереження енергії відбувається за рахунок зменшення температури теплоносія, яка в системі підлогового опалення становить не більше 45?С (тоді, як в традиційних системах опалення теплоносій має температуру 95?С). А це значить, що дана система може живитися теплом, одержаним від високопродуктивних конденсаційних котлів, сонячних колекторів та теплових насосів. Якщо використовувати підлогове опалення на підприємстві, то в якості теплоносія можливе використання води, підігрітої під час процесу охолодження, що має місце на виробництві. Також, за рахунок підвищеної променевої складової, тепловий комфорт досягається при достатньо низьких температурах повітря в приміщенні. Це дозволяє знизити температуру в приміщенні на 1- 2?С і за рахунок цього зменшити річні затрати енергії на 8-10%.
estetic
Естетичність систем підлогового опалення полягає в тому, що система повністю прихована під покриттям підлоги та відсутні будь-які опалювальні прилади. Це дає змогу більш ефективно використовувати робочий простір в приміщенні та необмежені можливості під час оформлення інтер’єру. Під час використання «теплих підлог» зникає проблема з накопичення пилу, що робить їх незамінним для опалення закладів з підвищеними вимогами до чистоти в приміщенні.
Нормативні температури в приміщеннях:
— жилі приміщення і кімнати відпочинку — 20?С;
— ванні кімнати — 24?С.
— Максимальні значення температури на поверхні підлоги:
— в зонах постійного перебування — 26?С;
— для приміщень або зон з тимчасовим перебуванням — 35?С.
Окрім систем підлогового опалення можливе застосування променевих стінових і променевих стельових панелей, які можуть працювати і в режимі опалення, і в режимі охолодження.
Перевагами таких панелей є те, що в них відсутній безпосередній контакт з людиною, а тому можливе підвищення температури теплоносія (відповідно і на поверхні панелі), що призводить до забезпечення гарної тепловіддачі без дискомфорту для користувача.
В режимі охолодження панелі працюють таким чином: тепле повітря піднімається вгору, де зустрічається з панеллю (в якій розташовані трубки по якими тече холодоагент), яка має більш низьку температуру. В результаті чого, холодоагент забирає частину тепла у нагрітого повітря. Повітря поступово охолоджується і спускається вниз, тим самим забезпечуючи комфортні умови в приміщенні.

Автор:
Буглак Юрій Анатолійович